Toscaanse kipschotel (koolhydraatarm)

Kip. Met recht het meest veelzijdige stukje vlees genoemd. Je kunt er superveel mee! In mijn top-3 favoriete kiprecepten, komt ook deze Toscaanse kipschotel voor.


Wat heb je nodig?

(voor 2 personen)
2 kipfilets
2 tomaten
150 gram sperziebonen

1 grote ui

Zelfgemaakte tomatensaus met wat extra basilicum


Hoe maak je het?

Snijd de kipfilet in blokjes
Snipper het uitje
Snijd de tomaten in blokjes

Kook de sperziebonen tot ze beetgaar zijn (of neem een potje/blikje)

 

Bak de stukjes kipfilet in een beetje olie tot ze bruin en gaar zijn. Voeg het uitje, de tomaten en de sperziebonen toe.

 

Voeg de saus toe en laat het geheel lekker even pruttelen.


Variaties

- Serveer met een lekkere salade

- Vervang de kip ook eens door gehaktballetjes, voor een 'zachter' effect.

- Voeg een theelepeltje sambal toe, om het geheel iets pittiger te maken.

- Voeg een beetje Courgetti toe, om het op pasta te laten lijken.


Meer recepten

Courgette lasagna