Paprika-kipschotel

Om je vingers bij af te likken is deze ovenschotel met paprika en kip. Ik zou zeggen: Probeer hem uit. Hij valt zéker in de smaak.


Wat heb je nodig?

2 eetlepels olie
2 eetlepels balsamico-azijn
1 eetlepel tijm

2 theelepels paprikapoeder

1 theelepel peper

1 snufje zout

5 teentjes knoflook

2 paprika's (kleur naar keuze)

750 gram kipdrumsticks (maar kan ook met kipfilet)

2 rode uien

4 grote tomaten


Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.

De saus

Meng 2 eetlepels olie, 2 eetlepels balsamico azijn en alle kruiden en voeg ook de gesnipperde knoflook toe. Maak er een lekker 'papje' van.


Hoe maak je het?

1. Je snijdt de tomaten in kwarten.

2. Je snijdt de paprika en de rode uien in grove stukken.
3. Doe alle gesneden groenten in een grote ovenschaal.
4. Voeg kip en de 'saus' toe en meng het geheel goed.
5. Laat de saus een kwartiertje intrekken en zet het geheel dan in de oven voor 50 minuten.

Tips!

 

* Zet de ovenschotel een dag van tevoren klaar, zodat je hem op de dag zelf alleen nog in de oven hoeft te schuiven.

* Heb je nog wat over? Dat kun je lekker met de lunch eten de volgende dag.
* Varieer ook een met andere groenten, zoals bloemkoolroosjes, sperziebonen en/of champignons


Meer recepten

Courgette lasagne