Kipkapsalon

Ik ben dol op kipsalon. Maar die friet die er normaal gesproken bij zit, die past natuurlijk niet in mijn koolhydraatarme leefstijl. Natuurlijk ben ik gaan experimenteren, tot ik de perfecte kipkapsalon koolhydraatarm had gemaakt! Het recept vind je hieronder!


Benodigdheden voor 2 personen:

- 300 gram kipfilet

- 150 gram champignons

- 75 gram geraspte kaas

- 1 eetlepel olijfolie

- shoarma kruiden (of andere kruiden)

- zelfgemaakte knoflooksaus

- 2 augurkjes (Kesbeke)

- 75 gram ijsbergsla

- 2 tomaten

- 1 ui

 
Knoflooksaus:

2 eetlepels griekse yoghurt

2 eetlepels zaanse mayonaise
2 teentjes knoflook

Bieslook naar smaak

Ik 'gooi' het altijd in de Magicbullet, maar kan ook met een staafmixer worden gedaan.


Voorbereidingen:
Verwarm de oven voor op 200 graden
Snijd de champignons en tomaat in reepjes of blokjes
Snijd de kipfilet in reepjes (zoals shoarma) en marineer ze met een eetlepel olie met shoarmakruiden
Snijd de ijsbergsla fijn (of neem voorgesneden)
Snijd de augurk in kleine blokjes en snipper het uitje


Zo maak je het:
Bak de champignons met 1 eetlepel olie

Haal de champignons uit de pan en bak nu de gemarineerde kipstukjes tot ze gaar zijn

Doe de champignons weer terug in de pan en bak ze even kort mee.

Doe de kip/champignons in een ovenschaal

Strooi de kaas erover en zet 10 minuutjes in de oven

Haal de schotel uit de oven en verdeel de ijsbersla, augurk, ui en tomaat erover. 

Als laatste schep je er 2 eetlepels zelfgemaakte knoflooksaus over.


Tip!

Je kunt deze schotel de avond van tevoren klaarzetten. Dán doe je hem 20 minuten in de oven, om ervoor te zorgen dat hij goed warm is.

Meer recepten

Bloemkoolpizza

Toscaanse kipschotel