Kip pesto á la Myranda

 

Ik heb weer eens iets nieuws uitgeprobeerd met spulletjes die ik nog in huis had. En het eindresultaat was heerlijk! Mijn gezin vroeg me om dit vaker te maken. En het is supersimpel, dus waarom niet? Ik deel het recept graag met jullie. En als je nog lekkere variaties hebt hoor ik het graag. 


Wat heb je nodig? (2  personen)

 

 

  • 2 grote kipfilets
  • 1 potje geroosterde paprika
  • 2 eetlepels rode of groene pesto
  • 125 gram créme fraiche
  • Peper en zout
  • Kruiden naar keuze

 

 

Optioneel: geraspte kaas



Hoe maak je het?

 

- Verwarm de oven voor op 190 graden

- Snijd de kipfilet in dunne plakken en doe er kruiden op.

- Snijd de paprika in de lengte doormidden, zodat je lange plakken krijgt. 

- Vet een ovenschaal in en begin met een laagje kip op de bodem. Dan volgt;  laagje paprika, een laagje kip en nog een laagje paprika. 

- Meng de pesto met de créme fraiche en kruiden naar wens tot een sausje en verdeel deze over de ovenschotel. 

- Eventueel kun je het geheel bestrooien met wat geraspte kaas.

 

Zet de ovenschotel 20 minuutjes in de voorverwarmde oven en klaar ben je! 


Meer recepten

Courgette lasagne