8 muffinrecepten op een rij

Een ontbijtmuffin is super makkelijk om te maken, te bewaren, in te vriezen, ontdooien, mee te nemen, op te warmen én te eten! Je kunt ze makkelijk meenemen en even opwarmen in de magnetron, ideaal dus voor op het werk. Ook koud zijn ze lekker (ligt aan de variant), dus ook makkelijk voor onderweg.

Hieronder 10 lekkere variaties!


Basisrecept voor 12 muffins:

- 8 Eieren

- 50 ml (slag)room 

Dat is het enige wat je nodig hebt voor het basisrecept.

 

Hoe maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Neem een aantal eieren met wat room en kluts deze goed. Ik gebruik mijn magic bullet hiervoor.
Leg de gewenste vulling in een bakblik voor cupcakes/muffins.
Giet het ei/room mengsel er overheen.

 
Variatie 1

 

Een beetje tonijn
****

kleine stukjes tomaat
****

kleine stukjes ui
****

Een beetje peper

 

 

 

Variatie 2

 

In stukjes gesneden prei

****

In stukjes gesneden ham

****

Peper, zout en paprikapoeder

 

Variatie 3

 

Kleine stukjes chorizo

****

Stukjes geitenkaas

****

Wat kleine stukjes ui

****

peterselie

Variatie 4


alle groenten die je over hebt, kun je natuurlijk ook in een muffin verwerken.
****

Wat dacht je bijvoorbeeld van spinazie, broccoli of sperzieboontjes


Variatie 5

 

Champignons in stukjes

****

Hamstukjes

****

Geraspte kaas

 

 

Variatie 6

 

stukjes kipfilet

****

klein beetje pesto

****

paar stukjes ui

Variatie 7

 

Klein beetje kruidenkaas

****

Zalm

****

Dille

Variatie 8

 

Stukjes tomaat

****

een beetje basilicum

****

Geraspte (of stukjes) kaas)

 

 


Tip!

Je kunt deze muffins makkelijk invriezen. Zo heb je altijd een voorraadje in huis. 's morgens uit de vriezer en als je hem wilt eten even in de magnetron.

Meer recepten

Bloemkoolpizza

Toscaanse kipschotel