Courgettelasagne á la Myranda (koolhydraatarm)

Wat is er lekkerder dan de geur van verse lasagne!

Dit recept wilde ik jullie niet onthouden. Ik verheug me al op vanavond. Ik heb deze lasagne namelijk gisterenavond klaar gezet om vandaag in de oven geschoven te worden. Jullie merken inmiddels wel, ik hou van snel en makkelijk en ik hou er vooral van als ik iets van tevoren kan voorbereiden, zodat het op het moment dat ik het wil gaan eten, niet zoveel tijd meer in beslag neemt....


Wat heb je nodig voor 2 personen?

2 a 3 courgettes 

3 vleestomaten

200 gram champignons

300 gram gehakt 

Kruiden naar smaak

150 gram geraspte kaas 

150 gram creme fraiche 


Voorbereiden:

Warm de oven voor op 180 graden

Schaaf de courgettes met een kaasschaaf, zodat je lange plakken krijgt

Snijd de vleestomaten in plakken

Snijd de champignons ook in plakjes

Italiaanse kruidenmix door de creme fraiche mengen


Hoe maak je het?

Rul het gehakt en voeg de gekruide creme fraiche hier aan toe.

 

Dan gaan we laagjes maken in een ovenschaal. 

In deze volgorde:

1 laagje courgette

1 laagje tomaat

1 laagje gehaktmengsel

1 laagje courgette

1 laagje champignons

1 laagje gehaktmengsel

1 laagje van wat je over hebt (tomaat en champignons dus)

1 laagje courgette

1 laagje gehaktmengsel

1 laagje geraspte kaas

 

Zet de ovenschaal 30 minuten in de voorverwarmde oven.

 

Eet smakelijk!


Variatie

Voeg eens een laagje gekookte sperziebonen of bloemkool toe. Die verwacht je niet in een lasagne, maar is superlekker!


Meer recepten

Toscaanse kipschotel

Bloemkoolpizza