Bloemkoolpizza á la Myranda (koolhydraatarm)

Pizza! 1 van mijn favoriete gerechten. Maar hoe doe je dat als je koolhydraatarm eet? Je leest het in onderstaand recept.

Afgelopen weekend de stoute schoenen aangetrokken en koolhydraatarme pizza gemaakt. Met bloemkoolbodem. En nee het smaakt niet naar bloemkool


Hoe maak je de bodem?

250 gram bloemkool; 200 gram mozzarella; 1 ei; kruiden, 1 eetlepel olijfolie.

 

Snij de bloemkool klein en maal deze (ik gebruik de magic bullet) tot het gekruimeld is. Niet te lang malen, want dan wordt hij te zacht. Doe de kruimels in een kom en zet 8 minuten in de magnetron op 900 watt.

Klop het ei los, samen met de kruiden. (ik gebruik zelfgemaakte mix, zie hieronder)

Rasp de mozzarella.

 

Gooi alles door elkaar en mix tot er een mooi mengsel ontstaat. Verdeel dit mengsel over een bakpapier op een bakplaat. smeer over de bovenkant een beetje olie (tegen uitdrogen) en bak het 17 minuten op 180 graden in voorverwarmde oven.


Je pizza beleggen

Gebruik een basis tomatensaus (hier volgt binnenkort een recept van)

Verder kun je je pizza beleggen met van alles, mijn favorieten:

- Tonijn met tomaat

- Kalkoensalami met kappertjes

- kipfilet en pesto

- Champignons, paprika, gehakt, chilipoeder en ei


The finishing touch

Uiteraard maak je je pizza af met geraspte kaas. Ik gebruik vaak mozzarella, heerlijk! Als je klaar bent met het beleg, zet je de pizza nog 10 minuutjes in de oven (180 graden) en klaar ben je!


Meer recepten

Courgette lasagne